ZAVRŠNI REZULTATI 11. MEMORIJALNOG KOŠARKAŠKOG TURNIRA ZA JUNIORE I KADETE “GORAN PLAVEC”

5. lipnja 2018 | Turnir Goran Plavec

Iza nas je još jedan memorijalni košarkaški turnir „Goran Plavec“, koji nam je, u dva dana, ponudio puno dobre i kvalitetne košarke, izjednačenih utakmica i ugodnog druženja. Pokrovitelj turnira bio je Grad Koprivnica, a organizator Košarkaški klub „Koprivnica“. Na turniru su kao i prošlih godina sudjelovalo oko stotinu učesnika.Ove godine 11. memorijalni turnir Goran Plavec igrao se u kategorijama juniora i kadeta. Bili su tu gosti iz Mađarske, te ekipe iz Zagreba ,Čakovca, Križevca,Ludbrega i Koprivnice.

U finalu kadetskog dijela turnira sastale su se ekipe KK Koprivnica i KK Mladost iz Zagreba. Zasluženo je prvo mjesto osvojila ekipa KK MLADOST koja je na cijelom turniru pokazala najviše.

U juniorskom dijelu turnira ,gdje su ekipe igrale sistemom svaki sa svakim,najviše je pokazala ekipa KK MLADOST iz Zagreba i zasluženo osvojila prvo mjesto.

Na utakmicama smo vidjeli mnoštvo talentiranih i kvalitetnih košarkaša i teško se bilo odlučiti tko je od njih najviše pokazao na ovogodišnjem memorijalu GPlavec. Ipak za nijansu bolji od svih bio je talentirani košarkaš KK „Mladost“ ,Danijel Pavičić koji je proglašen najboljim igračem turnira u kadetskoj konkurenciji,a košarkaš KK „KOPRIVNICE“ , ADI STAJKU je proglašen najboljim igračem turnira ZA MLAĐE KADETE.

Najbolji strijelac turnira u kadetskoj konkurenciji sa postignutih 104 koševa u 3 utakmice bio je DANIJEL PAVIČIĆ koji je igrao za ekipu KK MLADOST,a u mlađe kadetskoj konkorenciji najbolji strijelac je bio ADI STAJKU koji je igrao za ekipu KK KOPRIVNICE sa postignutih 59 poena.

U mlađe kadetskom dijelu turnira ekipa KK „Međimurja“ pobjedom protiv KK „Radnik“ osvojila je treće mjesto.

Na kraju turnira podjeljene su i nagrade za najbolju petorku u obije konkurencije,pa su tako nagrade za najbolju petorku MLAĐE kadetskog dijela dobili SEBASTIJAN ORAK IZ KK RADNIK,DORIJAN LONČARIĆ I TOMISLAV BENOTIĆ IZ KK KOPRIVNICE i JAKOV ČENGIĆ I LUKA ŠIMUNOVIĆ IZ KK MLADOST,a u kadetskoj konkurenciji nagrade za najbolju petorku su dobili JURAJ BALAŠKO IZ KK KOPRIVNICE,ROKO TUREK IZ KK GRAFIČAR ,DENCE PUSKA IZ KK KAPOSVARI, FRANO MILOLAŽA i DINO ČENGIĆ IZ KK MLADOST.

Sjećanje na Gorana Plavca započelo je, kao i svake godine polaganjem vijenca na njegov grob u Križevcima. Delegacija koprivničkih košarkaša zajedno sa delegacijom križevačkih košarkaša na taj način prisjetila se svojeg poginulog kolege.

Turnir je otvorila zamjenica gradonačelnika gđa. Ksenija Ostriž i predsjednik KK Koprivnice gosp. Dražen Jalšovec, a nagrade  najboljim pojedincima i pobjedničkim ekipama na kraju turnira uručio je gosp.Zdravko Rupnik ,predsjednik KS KKŽ.

Na memorijalnoj utakmici skupili su se Goranovi suigrači iz Križevaca i Koprivnice koji su već sakupili dosta godina i nešto prekomjernih kilograma težine, no pokazali su u jednoj zanimljivoj utakmici da još uvijek volje i znaju igrati košarku.

Košarkaški klub Koprivnica, zahvaljuje se na podršci i pomoći koju im pružaju Grad Koprivnica i ZSU Grada Koprivnice, Košarkaški savez KC-KŽ županije, Zajednica sportova KC-KŽ županije i ostalim sponzorima i donatorima koji svake godine pomažu u organizaciji ovog turnira.

PREUZMITE BILTEN

Vidimo se iduće godine.

Rezultati 2. dana:

FINALE

  • MK4 – KK “KOPRIVNICA” : “KK “MLADOST” – 70 : 90
  • K4 – KK “KOPRIVNICA” : KK “GRAFIČAR” – 101 : 74
  • K5 – KK “MLADOST” : KK “GRAFIČAR” – 116 : 63
  • K6 – KK “KOPRIVNICA” : KK “KAPOSVARI” – 86 : 96

KONAČNI POREDAK

TABLICA (KADETI)

Mj E K I P A K  O Š E V I OMJER BODOVI
POSTIGNUTI PRIMLJENI RAZLIKA
1 MLADOST 301 223 78 3-0 6
2 KAPOSVARI 249 234 15 2-1 5
3 KOPRIVNICA 278 279 -1 1-2 4
4 GRAFIČAR 209 301 -92 0-3 3

LISTA STRIJELACA( KADETI)

  I G R A Č BROJ KOŠEVA BROJ UTAKMICA
1 PAVIČIĆ D.(MLADOST) 104 3
2 BALAŠKO J.(KOPRIVNICA) 86 3
3 TUREK R.(GRAFIČAR) 76 3

LISTA STRIJELACA(MLAĐI KADETI)

  I G R A Č BROJ KOŠEVA BROJ UTAKMICA
1 STAJKU A.(KOPRIVNICA) 59 2
2 ORAK S.(RADNIK) 55 2
3 BALAS F.(MLADOST) 43 2

Memorijalna  utakmica veterana

KK “Koprivnica” (Koprivnica) : KK “Radnik” (Križevci) – 73 : 81

U memorijalnoj utakmici su nastupili:

  • KK KOPRIVNICA: 4. SOČEV 5, 6. INDIR 2, 7. PALIGAČ 31, 9. STAJKU 6, 12. ZLATAR 11, 13. BENOTIĆ 0, 14. JALŠOVEC 6, 15. BALAŠKO 12
  • KK KRIŽEVCI: 4. SVOBODA 9, 6. BENKOVIĆ 18, 8. HELD 13, 7. KROFL 14, 9. HRLEC 14, 10. ĐEGEREC 6, 14. RONČEVIĆ 7

KLUB U BROJKAMA

Više od

treninga

Više od

utakmica

Više od

liga

Više od

godina

ŽELIš POSTATI USPJEŠAN KOŠARKAŠ?

Uz naše stručne trenere i sa svojim zalaganjem možeš postati uspješan košarkaš. Natječemo se u svim dobnim skupinama sudjelujući u ligama M9, M11, M13, M15, M17, M19 i seniorima tako da svi naši članovi imaju mogućnost sudjelovati i ići na natjecanja te ostvarivati zapažene rezultate.