Upisi u Školu košarke

31. kolovoza 2017 | Obavijesti kluba

Upisi za polaznike starije od 7 godina obavljaju se tijekom cijele školske godine, utorkom i četvrtkom od 19:00 do 20:00 sati u Sportskoj dvorani Branimir, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Školska ulica 5, Koprivnica.

Informacije o klubu

Košarkaški klub Koprivnica, osnovan je 1973. Godine, a uz seniorsku ekipu, koja se trenutačno natječe u B1 ligi, u klubu radi i Škola košarke, koja obuhvaća rad sa oko 80ak malih košarkaša, raspoređenih u pet selekcija. Sa njima rade tri trenera sa licencom košarkaškog trenera ijedan sa završenom višom trenerskom školom. U zadnje dvije godine sa tim selekcijama osvojili smo pet puta Županijska prvenstva, tri Prvenstva regije Sjever te peto i šesto mjesto na Prvenstvima Hrvatske (za dječake i mlađe kadete koji su igrali i protiv Zadra, Cibone, Zagreba, Cedevite…), a ponajbolji igrači tih selekcija bili su i članovi Hrvatske reprezentacije (kadeti i mlađi kadeti).

U prošloj sezoni,  ukupno smo odradili 576 treninga i odigrali 145 utakmica. Uz to pokrenuli smo i tradicionalan Memorijalni međunarodni turnir „Goran Plavec“. Turnir je organiziran u čast Goranu Plavcu, košarkašku Koprivnice koj je tragično stradao 1991. Godine u Domovinskom ratu. Na turniru se natječu kadeti iz nekoliko susjednih zemalja, a igra se i memorijalna utakmica veterana Koprivnice i Križevaca. I ove godine u sjajnoj atmosferi, 140 sudionika u 8 momčadi iz Mađarske i Hrvatske, u dva dana odigralo je 11utakmica, družili su se i natjecali te uz sport podsjetili i na ne tako davno prošla vremena Domovinskog rata u kojima su mali ljudi podnijeli velike žrtve u obrani Domovine.

O aktivnosti Kluba možete se informirati i putem naše Internet stranice www.kk-koprivnica.hr.

Rad škole košarke

U Školi košarke treniraju dječaci osnovnoškolskog uzrasta (7 godina i stariji). Stječu osnove košarkaške vještine, bave se sportom i druže te spremaju za natjecateljske nastupe u jednoj od selekcija:

 • M13 – Dječaci (do 13 godina)
 • M15 – Pretkadeti (do 15 godine)
 • M17 – Kadeti (do 17 godina)
 • M19 – Juniori (do 19 godina)

Kod upisa u Školu košarke važno je da je polaznik zdrav i da su se roditelji konzultirali sa liječnikom te dobili njegovu suglasnost da ne postoje zdravstvena ograničenja za djetetovim bavljenjem sportom.

Prilikom treniranja potrebno je imati sportsku opremu (dres, majicu, sportske čarape, tenisice), košarkašku loptu te suhu odjeću za presvući se nakon treninga. Dodatno, za eventualno tuširanje nakon treninga potrebni su sredstva za održavanje osobne higijene (gel za tuširanje i slično) te ručnik.

Klub za polaznike osigurava:

 • Osposobljene košarkaške trenere za rad s mladima
 • Dvorane sa primjerenim uvjetima i opremom za treniranje i igranje utakmica
 • Organizaciju utakmica i opremu za natjecanje
 • Ljetne košarkaške kampove u suradnji sa Hrvatskim košarkaškim savezom
 • Zdravo sportsko okruženje koje pridonosi formiranju zdravih i odgovornih sportskih ličnosti

Mjesečna članarina za Školu košarke iznosi 100,00 kn te se uplaćuje na klupski žiro račun.

Za dodatne informacije možete se obratiti trenerima:

 • Damir Balaško – 098 433 466
 • Vitomir Žaja – 098 199 09 15
 • Boris Kapusta – 098 481 392

KLUB U BROJKAMA

Više od

treninga

Više od

utakmica

Više od

liga

Više od

godina

ŽELIš POSTATI USPJEŠAN KOŠARKAŠ?

Uz naše stručne trenere i sa svojim zalaganjem možeš postati uspješan košarkaš. Natječemo se u svim dobnim skupinama sudjelujući u ligama M9, M11, M13, M15, M17, M19 i seniorima tako da svi naši članovi imaju mogućnost sudjelovati i ići na natjecanja te ostvarivati zapažene rezultate.