Turnir Nova 2018.

14. siječnja 2018 | Turniri

Ekipa Predkadeta Koprivnice je ove godine učestvovala na tradicionalnom Međunarodnom turniru NOVA 2018. koji se održao u Čakovcu 6. i 7. siječnja. U kategoriji Predkadeta takmičilo se osam ekipa, koje su bile podijeljene u dvije grupe. U grupi A igrali su KK Dubrava iz Zagreba,  KK ABC Zadar,  KK Koprivnica i KK Međimurje iz Čakovca, u grupi B igrali su UBSC iz Graca Austrija, ZTE iz Zalaegrszega Mađarska, Radenska Kreativ iz Slovenije, KK Mladost iz Ivanovca.

Košarkaši iz Koprivnice su već u prvoj utakmici napravili veliko iznenađenja i pobijedili glavnog favorita na Turniru Dubravu iz Zagreba, rezultat je bio 43 : 41 u korist Koprivnice. U svojoj drugoj utakmici KK Koprivnica je pobijedila KK Međimurje sa 46 :37, i u zadnjoj utakmici igrači Koprivnice su bili uspješniji od vršnjaka iz Zadra rezultat je bio 48 :45. Na taj način košarkaši iz Koprivnice su osvojili prvo mjesto u svojoj grupi i u finalu se sastali sa pobjednikom iz grupe B UBSC iz Graza. U finalnoj utakmici bolja je bila ekipa iz Graca, te je pobijedila KK Koprivnicu sa rezultatom 61:40. Ekipa UBSC iz Graza je osvojila prvo mjesto, druga je bila ekipa KK Koprivnice, treća ekipa Dubrave iz Zagreba a četvrta ekipa ZTE iz Zalaegerszega.

Ovo je iznenađujući i veliki rezultat za Predkadete KK Koprivnice, pogotovo s obzirom na to kakve uvijete za trening imaju s obzirom na ostale ekipe. Dok ekipe iz Austrije, Mađarske , Slovenije i Dubrava iz Zagreba, te Međimurje imaju između šest i deset treninga tjedno, Koprivničanci mogu trenirati samo tri puta tjedno.

Za KK Koprivnicu su igrali, Petar Srbiš, Ivan Vidaković, Tomislav Benotić, Tomislav Sabolić, Jan Pobi, Patrik Horvat, Vito Periša, Adi Stajku i Filip Tetec. Svi igrači su dali veliki obol ovakvo dobrom rezultatu, a posebno treba istaknuti Adija Stajku, koji je bio jedan od najboljih igrača na Turniru.

KLUB U BROJKAMA

Više od

treninga

Više od

utakmica

Više od

liga

Više od

godina

ŽELIš POSTATI USPJEŠAN KOŠARKAŠ?

Uz naše stručne trenere i sa svojim zalaganjem možeš postati uspješan košarkaš. Natječemo se u svim dobnim skupinama sudjelujući u ligama M9, M11, M13, M15, M17, M19 i seniorima tako da svi naši članovi imaju mogućnost sudjelovati i ići na natjecanja te ostvarivati zapažene rezultate.