o košarkaškom klubu koprivnica

Pogledajte utakmicu KK Koprivnica : KK Kaposvari sa Memorijalnog turnira Goran Plavec 2018.

povijest kluba

Počeci ozbiljnog igranja košarke u Koprivnici počinju 1972. godine. Te godine u sklopu natjecanja  u novoformiranoj Podravskoj ligi učestvovala su četiri kluba iz Koprivnice. To su bili školski klubovi KK “Gimnazijalac”, KK “Ekonomist”, KK “Radnik” te ekipa tadašnjeg rukometnog kluba “Partizan” koja se natjecala u rukometu i košarci. Osim ova četiri kluba u Ligi su učestvovali KK “Sveučilište” iz Pitomače i KK “Mladost” iz Đurđevca. Te godine toliko je porastao interes za košarkaški sport među učenicima i studentima grada Koprivnice, da su se oni odlučili da izađu iz okvira školskih klubova, te su osnovali gradski klub. Tako je naredne godine, točno 29.08.1973. održana osnivačka skupština na kojoj je osnovan  košarkaški klub sa imenom  Košarkaški klub “Koprivnica”.

Prvi Upravni odbor kluba radio je u sastavu, predsjednik Zlatko Barabaš, potpredsjednik Zvonko Lovković, tajnik Milivoj Horvat i blagajnik Boris Kapusta. Svi članovi Upravnog odbora kluba bili su ujedno i igrači kluba, a osim njih u prvoj godini za klub su još igrali Ivan Jambor, Duško Dukić, Romano Baričević, Kruno Jajetić, Nenad Dinić, Zlatko Pintarec, Miodrag Mrkšić, Vladimir Jukić, Miroslav Hanžek, Željko Krušelj, Darko Posavec, Zdravko Starčević i Darko Šestak. Prvi trener kluba je bio Drago Rendulić.

Prvo svoje natjecanje klub je imao u sezoni 1973./74. Osim KK « Koprivnice» ligu su igrali i dalje tri školska kluba iz Koprivnice “Gimnazijalac”», “Ekonomist”, “Radnik”, te dvije ekipe iz Đurđevca “Mladost I” i “Mladost II”, KK “Sveučilište” iz Pitomače i KK “Virovitica”. Te prve godine KK “Koprivnica” je osvojila drugo mjesto u natjecanju. U sezoni 74/75. KK “Koprivnica” je zauzela prvo mjesto te se plasirala u viši rang natjecanja Hrvatsku ligu – Sjever. Već te 1975. klub je imao i svoju juniorsku ekipu, koja se natjecala u odgovarajućoj juniorskoj ligi.

Klub se uglavnom natjecao do 1990. godine u sklopu Hrvatske regionalne lige, veliki uspjeh je postigao u 1983. godini, kada se uspio plasirati u tada jedinstvenu Hrvatsku ligu Centar.

Od 70-tih do 90-tih godina veliki trag u klubu su svojim djelovanjem ostavili treneri prve ekipe Jura Tomerlin i Gojko Stoisavljević a u radu s mlađim selekcijama trener Željko Golubić i Boris Kapusta. Značajan doprinos razvitku kluba su dali i njegovi predsjednici gospodin Josip Wolf, gospodin Boris Garaj i gospodin Ante Rosandić.
Od osamostaljenja Hrvatske 1991. godine klub se natječe u Hrvatskoj B-ligi, a u sezoni 1993/94. za vrijeme predsjednikovanja Željka Krušelja i s trenerom Borisom Kapustom ulazi u Hrvatsku A-2 ligu, te su naredne tri sezone najuspješnije u povijesti kluba jer se u visokom rangu bori za sam vrh tablice. U sezoni 1997/98. klub zbog financijskih poteškoća izlazi iz A-2 lige i natječe se u B ligi, ali se već naredne sezone vraća u A-2 ligu. Isto tako zbog finacijskih problema se klub u sezoni 2002/03. natječe u B ligi, međutim već naredne sezone se vraća u A-2 ligu u kojoj se natječe i ove sezone.

Klub je mijenjao ime po sponzorima pa se tako sve do 1993. zvao se KK “Koprivnica”, od 1993 do 1995. zvao se KK “Pomka-Koprivnica”, pa opet KK “Koprivnica” do 1996. od 1996. do 1998. KK “Caproncha”, od 1998. KK “Podravska banka-Koprivnica”, od 2004. godine KK “ABM Graminea-Koprivnica”, te od 2006. godine KK “Koprivnica”.

2007. godine KK Koprivnica pronalazi novog sponzora, te mijenja ime u Košarkaški klub “Podravski list”, dok se 2009. godine ponovno vraća prvi naziv kluba KK “Koprivnica”.

o klubu

Ciljevi Košarkaškog kluba Koprivnica su treniranje i podučavanje djece i mladeži košarkaškim vještinama. Svim članovima našeg kluba omogućavamo sudjelovanje u gradskim, županijskim, međužupanijskim, državnim i međunarodnim košarkaškim natjecanjima. Za postizanje što boljih rezultata redovito školujemo i usavršavamo svoje stručno-pedagoško osoblje. U svrhu postizanja što boljih rezultata usko surađujemo sa Košarkaškim savezom Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskim košarkaškim savezom, Zajednicom športskih udruga grada Koprivnice, Zajednicom sportova Koprivničko-križevačke županije te drugim klubovima na području RH. Klub se natječe na svim razinama natjecanja i to u 7 dobnih skupina, odnosno ligama: M9, M11, M13, M15, M17, M19 i 2ML-S. Kako bismo pružili priliku svim članovima kluba da se natječu, svake godine sudjelujemo i u posebnim ligama izvan službene konkurencije.

ustroj kluba

PREDSJEDNIK

 • Dražen Jalšovec

Upravni odbor

 • Kapusta Boris
 • Turk Tomislav
 • Zlatko Ećimović
 • Ivana Petričević
 • Darko Ravenski
 • Siniša Fabijanec
 • Novosel Dražen
 • Siniša Benotić
 • Dražen Jalšovec

NADZORNI ODBOR

 • Tihomir Dobrić
 • Dražen Špiranec
 • Damir Paligač

TRENIRAMO U KOPRIVNICI U DVORANI BRANIMIR

KLUB U BROJKAMA

Više od

treninga

Više od

utakmica

Više od

liga

Više od

godina

kontaktirajte nas za više informacija

Imate dodatna pitanja? Treba vam još informacija?

Popunite formu ili nas kontaktirajte na neki od niže navedenih brojeva!

4 + 2 =

ŽELIš POSTATI USPJEŠAN KOŠARKAŠ?

Uz naše stručne trenere i sa svojim zalaganjem možeš postati uspješan košarkaš. Natječemo se u svim dobnim skupinama sudjelujući u ligama M9, M11, M13, M15, M17, M19 i seniorima tako da svi naši članovi imaju mogućnost sudjelovati i ići na natjecanja te ostvarivati zapažene rezultate.