Jedinstvena kadetska liga: Koprivnica – Cibona – 59:87

24. veljače 2019 | Obavijesti kluba

Jedinstvena kadetska liga: Koprivnica – Cibona  –  59:87
Sportska dvorana Branimir u Koprivnici

Namjera pokretanja Jedinstvene kadetske lige bila je omogućavanje jake lige u kojoj će i veliki klubovi sa košarkaškog juga i sa košarkaškog sjevera imati puno izazovnih utakmica i kaliti se. Ujedno mali klubovi, plasmanom u ovu ligu dobivaju priliku da igrajući sa „velikima“ osjete čar jakog natjecanja i unaprijede svoju igru.

Gostovanje klubova kao što su Zadar, Cibona, Cedevita ili Split u Koprivnici, može se nabrojiti na prste jedne ruke tijekom svih ovih godina postojanja Kluba, a ove sezone ovakve utakmice kadeta redaju se kao na traci.

Ovaj vikend Koprivnički košarkaši tako su ugostili Cibonu.

Prema očekivanju domaći košarkaši su u utakmicu ušli impresionirani protivnikom. Bili su „raštimani orkestar“ prepuštajući igru gostima. No u drugom poluvremenu i Koprivnica je počela igrati košarku, prilagodili su se brzoj i jakoj igri Cibone i počeli uzvraćati na njihove agresivne napade.  Tako da su na kraju i publika i oba trenera bili zadovoljni.  

Kadeti Cibone, pošto su odnijeli pobjedu protiv domaćih, a Koprivnica sa prikazanom igrom u drugom poluvremenu.

U prvoj četvrtini Koprivnica se probala držati u igri (11:21), no do poluvremena, igru su ponijeli dresovi Cibone (18:59). U trećoj četvrtini Koprivnica se ipak malo probudila (41:67), a sama utakmica završila je pobjedom Cibone (59:87), unatoč naporima domaćih.

Najbolji igrači Cibone bili su Lukša Buljević s 20 poena (6 skokova, 2 asistencije), Lovro Hajdinović s 15 poena (5 skokova i 5 asistencija) i Hrvoje Majcunić s 10 poena i 8 skokova.

Domaći igrač koji se najviše pokazao bio je Adi Stajku  s čak 24 poena (10 skokova i 3 asistencije), no istaknuli su se i Patrik Lovrić (10 skokova, 2 asistencije) i Luka Kuzmić (6 skokova, 1 asistencija), koji su zapisali 11 poena svaki.

 “Na početku utakmice smo se dogovorili da probamo ući u utakmicu gdje nećemo primiti više od 90 koševa. I eto, 87 smo primili i to izgleda puno bolje. Dečki su stvarno dali sve od sebe. Pomalo napredujemo. Mislim da su i gledaoci danas bili zadovoljni, i ja sam isto, čak bih rekao i vrlo zadovoljan. Čekamo naše utakmice gdje ćemo moći napraviti nešto i više.” – Izet Čaldarević, trener Koprivnice

“Prvenstveno čestitam ekipi Koprivnice na gostoprimstvu i na jednoj fer i korektnoj borbi. Mi smo rano stekli prednost, mislim da je bilo 30-40 razlike. Vidim da smo iskoristili utakmicu da igračima koji ne participiraju previše, i ovim mlađima, smo dali jednu solidnu minutažu. Ovakve utakmice je najgore za igrati, kad znaš da si bolji od protivnika rezultatski dosta. Bilo je više priprema na psihologiji, da na utakmicu uđemo motivirani i energični, zbog sebe, da mi ne bi ušli u nekakve probleme s nekom ozljedom. Čestitam dečkima na pobjedi i ovo smo dobro iskoristili. Ali iskreno, nisam zadovoljan drugim poluvremenom kad su ušli ovi mlađi igrači”  – Zvonimir Perić, trener Cibone

 

KLUB U BROJKAMA

Više od

treninga

Više od

utakmica

Više od

liga

Više od

godina

ŽELIš POSTATI USPJEŠAN KOŠARKAŠ?

Uz naše stručne trenere i sa svojim zalaganjem možeš postati uspješan košarkaš. Natječemo se u svim dobnim skupinama sudjelujući u ligama M9, M11, M13, M15, M17, M19 i seniorima tako da svi naši članovi imaju mogućnost sudjelovati i ići na natjecanja te ostvarivati zapažene rezultate.