» » Završnica pripala Međimurju

Završnica pripala Međimurju

Liga: 2ML liga | Seniori | 0

Još jedna zanimljiva utakmica u Koprivnici i još jedna dobra utakmica Koprivničkih košarkaša. I opet poraz Koprivnice u završnici utakmice.

Protivnik Koprivnice u 6. kolu A2 Hrvatske košarkaške lige, ovaj put bila je jaka momčad Čakovečkog Međimurja. Teško je bilo , prije početka utakmice, očekivati da Koprivnica može pobijediti protivnika koji se nalazi na drugom mjestu  prvenstvene tablice,  no kako je utakmica odmicala očekivanja domaćih su sve više rasla.

Međimurje se žalilo na loptu, suce, lošu sreću,…, a Koprivnica je solidno igrala i za razliku od prijašnjih utakmica protok lopte u njihovoj igri  bio je puno brži i efikasniji.

Uigrane kombinacije Međimurja u nekim momentima igre zbunjivali košarkaše Koprivnice, no sa druge strane dobar protok lopte domaćih igraća i njihove kombinacije znale su iznenaditi i iskusne Međimurske lisce.

I tako, tri četvrtine Koprivnica je prijetila iznenađenjem kola. Najveći teret utakmice iznijeli su Antolić, braća Domović, Androlić i Jakupić, kad je bilo najvažnije priključio se i junior Bajušić sa odličnom realizacijom sa vanjskih pozicija.

U četvrtoj četvrtini došlo je do lagane prevage na stranu Međimurja. Njihova jača obrana, Koprivnička lošija realizacija i nekoliko protunapada Međimuraca koji su poveli sa 10-tak koševa razlike ipak su odveli utakmicu na stranu gostiju.

U tom periodu je kod domaćih došla na naplatu  velik broj osobnih grešaka kao produkt velike borbenosti . Nekoliko igraća je ispalo iz igre i Međimurje je to iskoristilo i odnijelo pobjedu.

Na kraju su svi bili zadovoljni. Međimurje pobjedom, a Koprivnica i gledatelji igrom koju su prikazali. Naročito pošto su igrali bez dva važna igrača Haluseka i Ivandića i odprije ozljeđenih Nerva i Vedriša.

Naravno, Koprivnica se mora zapitati zašto protiv slabijih ekipa (Mladost, Ivančica,..) već tradicionalno odigra loše i to ih onda košta boljeg plasmana.

Kod domaćih košarkaša istakli su se Antolić, Bajušić,Domović F, dok su kod gostiju standardno dobri bili Kranjčić i Novaki.

Koprivnicu čeka težak i izazovan raspored. Idući vikend gostuje kod prvoplasirane ekipe lige Križevačkog Radnika, a nakon toga je domaćin prošlogodišnjem prvaku Podravcu iz Virja.

KK KOPRIVNICA : KK MEĐIMURJE79 : 91
Rezultat po četvrtinama: (25:24)(17:15)(17:22)(20:30)

Za KK KOPRIVNICA nastupili su: Za KK MEĐIMURJE nastupili su:
Članovi ekipe Broj koševa Broj dresa Članovi ekipe Broj koševa
HRAŠČANEC 0 4 NOVAK M. 17
PALIGAČ 7 5 KRANJČEC S. 4
DOMOVIĆ M. 2 6 NOVAK M. 16
BAJUŠIĆ 10 7 STANIČ 2
BLESIĆ 3 8 KUZMIĆ 2
ANDROLIĆ 7 9 GULD 0
PETROVIĆ 8 10 KRANJČIĆ 27
JAKUPIĆ 9 11 DRK 13
DOMOVIĆ F. 10 12 MAVREK 0
ANTOLIĆ 23 13 ĐOKIĆ 4
    14 KRANJČEC M. 6
    15    
Trice
BAJUŠIĆ,ANTOLIĆ 2,PALIGAČ,BLESIĆ 1 KRANJČIĆ 3,KRANJČEC M.,DRK,NOVAK M. 1
Treneri
ČALDAREVIĆ NOVAK

Suci: BLAŠKOVIĆ,KORADE