» » Počela A2 košarkaška liga – pobjeda Grafičara u Koprivnici

Počela A2 košarkaška liga – pobjeda Grafičara u Koprivnici

Liga: 2ML liga | Seniori | 0

Krenula je nova prvenstvena košarkaška A2 liga. U prvom kolu u Koprivnici su se sastali Koprivnica i Grafičar iz Ludbrega. Grafičar je u pohodu na osvajanje prvog mjesta u ligi, a Koprivnica sa ciljem da popravi loše plasmane iz zadnjih nekoliko sezona.

A2 liga je ove godine okrnjena pošto su u zadnji čas od natjecanja odustale ekipe Vindije iz Varaždina i Čakovca.

Za Koprivnicu je dobra vijest da su se ove sezone u klub vratili Androlić, Jakupić i braća Domović, te uz Haluseka, Ivandića i Antolića, sada ekipa već puno ozbiljnije izgleda. Od ove sezone u klubu su i Petrović koji je došao iz Virovitice i igra kao zaštićeno godište te Nervo koji je došao iz Križevačkog Radnika,ali se ozljedio na posljednjoj prijateljskoj utakmici pa još nema službeni nastup za Koprivnicu. Uz veterana Paligača i nekoliko darovitih juniora i vrlo potentnog kadetaVedriša,koji se također ozljedio na utakmici kupa protiv Križevaca, koprivnički košarkaši se imaju čemu nadati ove sezone. Nedostatak ove ekipe je što imaju manjak visokih igrača koji bi se mogao ravnopravno nositi sa protivničkim centrima.

Koprivnica je svoju solidnu kvalitetu  potvrdila prije nekoliko dana kada je u KUP utakmici pobijedila ekipu Križevaca, donedavnog prvoligaša.

Utakmica Koprivnica-Grafičar bila je borbena i zanimljiva,te jedna od boljih koje smo gledali posljednjih sezona. Tokom drugog poluvremena Grafičar se uspio odvojiti na 15-tak koševa razlike, no Koprivnica je uspijevala to spustiti ispod 10 poena ali je na kraju završilo 77:88 za Ludbrežane.

A počelo je vodstvom Koprivnice, koja je na početku iznenadila uspavane Ludbrežane  i povela. Ludbrežani koji imaju jaku vanjsku liniju i kvalitetne centre, su se morali dobrano potruditi da nametnu svoju igru. U tome su najveću prevagu imali pod košem gdje su osvojili sve važne lopte, što je u konačnici donijelo i prevagu na njihovu stranu. To su i kapitalizirali pred kraj prvog poluvremena, kada je  Grafičar sa nekoliko kvalitetnih napada otišao na 10-tak koševa razlike i ta razlika je ostala do kraja utakmice.

Gledatelji mogu biti zadovoljni kvalitetom utakmice i nadati se da će ekipa Koprivnice ostati ovako borbena i jedinstvena u tijeku ove sezone.

Kod Koprivnice su se istakli Ivandić,Antolić,Halusek i u prvoj četvrtini odlični Sven Petrović, a najbolji kod Grafičara su bili Matlak,Petrović i Poljak.

U idučem kolu ekipa Koprivnice gostuje u Ivancu, a za dva tjedna domaćin je ekipi Bjelovara.

KK KOPRIVNICA : KK GRAFIČAR77 : 88
Rezultat po četvrtinama: (20:20)(16:24)(19:23)(22:21)

Za KK KOPRIVNICA nastupili su: Za KK GRAFIČAR nastupili su:

 

Članovi ekipe Broj koševa Broj dresa Članovi ekipe Broj koševa
HALUSEK 16 4 NAKIĆ 4
PALIGAČ 4 5 ZVOŠEC 0
IVANDIĆ 20 6 TUŠ 10
DOMOVIĆ F. 0 7 DIJANUŠIĆ 7
DOMOVIĆ M. 0 8 NOVAK 4
BAJUŠIĆ 0 9 POLJAK 17
ANDROLIĆ 4 10 PETROVIĆ 18
KOVAČIĆ 0 11 ŠTEFAN 3
PETROVIĆ 9 12 VIRAG 0
JAKUPIĆ 8 13 ŠAMARIJA 3
GRBEŠ 0 14 MATLAK 19
ANTOLIĆ 16 15 JAKŠIĆ 3
Trice
IVANDIĆ 5,ANTOLIĆ 2,PALIGAČ,PETROVIĆ 1 DIJANUŠIĆ,PETROVIĆ,ŠTEFAN,JAKŠIĆ 1
Treneri
ČALDAREVIĆ CESTAR

Suci: HUZJAK,ANTOLIĆ